Stichting Erfgoed Arsenaal Drenthe

Stichting Erfgoed Arsenaal Drenthe

Ontdek ons Arsenaal

Het arsenaal bestaat uit 4 categorieën; hergebruik, collectie, bibliotheek en workshops & design

Een deel van het arsenaal is geschikt voor hergebruik. Omdat het arsenaal voor hergebruik wisselt, staan deze materialen niet op de site. Wel hebben we op de betreffende pagina een aantal foto’s opgenomen, zodat u kunt zien voor wat voor soort materiaal u bij ons terecht kunt. 

In de bibliotheek vindt u voorwerpen die ter ondersteuning kunnen dienen voor het geven van lezingen en onderwijs, maar ook voor studie. Naast deze voorwerpen, hebben we ook een mooie collectie (cultuur- en/of bouw gerelateerde) boeken. Op de pagina kunt u zoeken in verschillende categorieën en treft u binnenkort een boekenlijst aan.

Onze collectie bestaat onder andere uit het door ons overgenomen Nederlands Dakpannen museum, voorheen van de heer Huub Mombers, toentertijd gevestigd in Alem. 

Daarnaast hebben we meerdere andere voorwerpen die een verhaal met zich meebrengen over hun (bouw)historie. Soms alledaags en soms bijzonder vormgegeven bouwmateriaal.
Op de pagina treft u voorbeelden en achtergronden.

Materialen die niet geschikt zijn voor bovengenoemde categorieën, kunnen vaak heel goed dienen als oefenmateriaal voor workshops. Ook is er materiaal beschikbaar voor creatieve doeleinden.

Op de pagina treft u voorbeelden en uitleg.  

IMG 1011
IMG 0876
IMG_0887